Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Λίστα Joker - διόρθωση

       Δεν την γλυτώνω τελικά. Για να μείνουμε πιστοί στις Jokerοαρχές μας πρέπει να αναθεωρήσω (μικρύνω) την λίστα των υποψηφίων και να αναγκαστούμε να ταιριάξουμε τα νούμερα λίγο δυσκολότερα από όταν ήταν 10...

Πάμε λοιπόν:
       Βέβαια πρώτος - πρώτος εξέρχεται ο Καμμένος. Παλιό φρούτο, είδα δημοσκοπήσεις (ναι, ξέρω, πειραγμένες και αυτές) όπου παίρνει κοντά 10%, οπότε (όσο πειραγμένες και να είναι) δεν είναι "μικρό κόμμα". Συν την προϋπηρεσία που απεχθανόμαστε. Συν ότι χτες έμαθα πως γνωστό μου άτομο είναι υποψήφιος βουλευτής του. Και είναι τυπικός ψεύτης πολιτικάντης, διαπλεκόμενος γλείφτης, εξουσιομανής υπερόπτης, που θυμήθηκε ότι υπάρχει η "καλημέρα" από τότε που έβαλε υποψηφιότητα. Ένας επιεικώς απαράδεκτος τύπος που με τίποτα δεν θα ήθελα να επωφελείται του joker μας. Και πόσοι άλλοι είναι έτσι μέσα σε αυτό το κόμμα;  Χ λοιπόν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

       Φίλοι Jokerόφιλοι μου επεστήσαν την προσοχή στα ακόλουθα:

Δημοκρατική Αριστερά
       Φώτης Κουβέλης. Άλλο παλιό φρούτο.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
       Λούκα Κατσέλλη. Επίσης. Αν και διαγράφηκε λόγω μη ψήφισης του μνημονιακού άρθρου 37.

Δράση - Δημοκρατική Συμμαχία
      Επίσης : η "Δράση" είναι του Στέφανου Μάνου, πρώην υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ επί ΝΔ.

      Το "ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" μου διάφυγε στο πρώτο πέρασμα των 373 σελίδων και, καθώς κατέρχεται πανελλαδικά, δικαιούται jokerοϋπο-ψηφιότητας.

Η λίστα μας λοιπόν, διαμορφώνεται ως εξής:

1 ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
2 δημιουργια, ξανα!
3 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
4 ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
5 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
6 ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
7 Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας

       
      Οι υποψήφιοι μας είναι τώρα -μόνο- 7 και πρέπει να τους ταιριάξουμε με το νούμερο του joker 1-20. Θα το κάνουμε με την φόρμουλα [(J-1) mod 7] + 1, ή για να το πω πιο απλά : στο αριθμό joker της κλήρωσης αφαιρούμε 1, από τον νέο αριθμό παίρνουμε το υπόλοιπο της διαίρεσης με τον αριθμό 7 τέλος προσθέτουμε 1. Και αν ακόμα σας φαίνεται πολύπλοκο (είναι λίγο), πιο απλά μετράμε από 1 μέχρι 7 τρεις -σχεδόν- φορές: αναλυτικά ο υποψήφιος μας για τα 20 πιθανά νούμερα είναι :

Joker Κόμμα Joker Κόμμα
1 1 11 4
2 2 12 5
3 3 13 6
4 4 14 7
5 5 15 1
6 6 16 2
7 7 17 3
8 1 18 4
9 2 19 5
10 3 20 6

Στον ακόλουθο πίνακα σας μοιράζω τους πιθανούς αριθμούς joker ανά κόμμα:

Ψηφίζουμε: Για νούμερο joker:
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 1,8,15
δημιουργια, ξανα! 2,9,16
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3,10,17
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 4,11,18
ΚΟΙΝ.. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 5,12,19
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 6,13,20
Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας 7,14

      Τα τελευταίο κόμμα έχει 33% λιγότερες πιθανότητες από το άλλα καθώς του αντιστοιχούν 2 νούμερα αντί για 3. Αυτή την μικρή "αδικία" θέλησα να αποφύγω και είχα χαρεί που η λίστα μας είχε 10 κόμματα με ίσες πιθανότητες. Καταλήγω όμως ότι η βασική αρχή "όχι παλιά φρούτα" μαζί με μια σχετικά ευνόητη απλότητα στην αντιστοίχηση των αριθμών (να μην χρειάζεται να είναι κάποιος μαθηματικός για να την καταλάβει) δικαιολογούν την μικρή αυτή αδικία.

      Όπως ίσως καταλάβατε, η σχέση μου με την πολιτική είναι ιδιαιτέρως  χαλαρή, εξ ου και πέρασαν στο καλάθι του joker σάπια φρούτα. Απολογούμαι για το λάθος, πηγάζον από το γεγονός πως, όπως πολλοί συνέλληνες μου, απαξιώ να ασχολούμαι με την πολιτική. Δεν έχω ψηφίσει κοινοβουλευτικό κόμμα, εκτός μίας φοράς (συνασπισμό). Ναι, ομολογώ, υπέπεσα (στιγμιαία) στην ελπίδα της πολιτικής, αλλά ήμουνα μικρός, δεν ήξερα.

      Παραμένω ΑΝΩΝΥΜΟΣ, γιατί δεν θέλω ούτε να πολιτευθώ ποτέ, ούτε να αποκτήσω κανενός είδους φήμη στην περίπτωση που ο joker "πιάσει". Είμαι ένας -σχεδόν- 40άρης που απεχθάνεται την κομματοκρατία ως υπεύθυνη της κατρακύλας μας, και δημιούργησε έναν απλό τρόπο να την χτυπήσει στη ρίζα της.

      Στις προηγούμενες εκλογές 3εκ. Έλληνες απόθεσαν ψήφο και ελπίδα και εξέλεξαν το ΠΑΣΟΚ, ενώ 2,88εκ. δεν πήγαν να ψηφίσουν! Μιλάμε για 2,88εκ. δυνάμει jokerόφιλους!!! Ποιο κόμμα μπορεί να σταθεί μπροστά σε τέτοια ισχύ ενότητας στην τυχαιότητα; Ποιος κομματικός μηχανισμός μπορεί να κάνει τόσα ρουσφέτια και διορισμούς για να χτυπήσει αυτούς που απαρνούνται την αναξιοκρατία, το γλείψιμο και τους λακέδες; Την επαναλαμβανόμενη κοροϊδία και τον διορισμό της κορούλας από την πίσω πόρτα; 
      Ναι, δεν φταίνε ούτε μόνο "αυτοί", ούτε μόνο εμείς. Είναι πραγματικά δύσκολο να αρνηθείς να σου βολέψουν το παιδί, όταν δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι μακροπρόθεσμα θα πτωχεύσει και αυτό μαζί με όλων των άλλων, των αβόλευτων. Εκμεταλλεύτηκαν τους ανθρώπινους φόβους και τις ανασφάλειες μας και για αυτό είναι υπεύθυνοι. Το συνολικό αποτέλεσμα όμως ήταν προδιαγεγραμμένο και για την κοντόφθαλμη προοπτική και την ανόητη ευπιστία ήμασταν, ή για την ακρίβεια ήσασταν, μπλε και πράσινα παιδιά, υπεύθυνοι εσείς.
      Τόσα χρόνια "ένιπτα τας χείρας" μου, έχοντας καθαρή συνείδηση ότι ποτέ δεν μετείχα της λαμογιάς. Αλλά εδώ και καιρό η χώρα που ζω καταστρέφεται και δεν αρκεί πια η "καθαρή" συνείδηση. Το μερτικό δράσης στην πολιτική κοινωνία μου είναι ο παρόν joker. Θάνατος στα κομματόσκυλα και άλλες τέτοιες υπερβολές...



Μέχρι την Πέμπτη το βράδυ, καλό Καλοκαίρι και καλή κλήρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: